Cuma Namazına Yürümek; ile İlgili Hadisler

915-) Bize Abâye ibnu Rifâa tahdîs edip şöyle dedi: Ben Cumaya giderken Ebû Abs (radıyallahü anh) arkamdan bana yetişti de şöyle dedi: Ben Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem)'den işittim, şöyle buyuruyordu: ayakları Allah yolunda toza bulanırsa, Allah onu cehennem ateşine haram eder".

Kaynak: Sahîh-i Buhârî, Kitâbu'l-cumua
Konu: Cuma Namazına Yürümek;
916-)  Bize ez-Zuhrî, Saîd ibnu'l-Müseyyeb'den; o da Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem)'den olmak üzere tahdîs etti. Ve yine bize Ebu'l-Yemân tahdîs edip şöyle dedi : Bize Şuayb, Zuhrî'den haber verdi; o şöyle demiştir; Bana Ebû Seleme ibnu Abdirrahmân haber verdi ki, Ebû Hureyre şöyle demiştir: Ben Rasûlüllah(sallallahü aleyhi ve sellem)'tan işittim, şöyle buyuruyordu: (için) ikaame olunduğu zaman, namaza koşa koşa gitmeyip, vakaar ve sekîneti elden bırakmayarak ve ağır ağır yürüyerek gidiniz. Namazın yetiştiğiniz kadarını(imâmla beraber) kılınız, kaçırdığınız kısmım da (yalnız olarak) tamamlayınız".

Kaynak: Sahîh-i Buhârî, Kitâbu'l-cumua
Konu: Cuma Namazına Yürümek;
917-) Bize Alî ibnu'l-Mubârek, Yahya ibn Ebî Kesîr'den; o da Abdullah ibnu Ebû Katâde'den tahdîs etti. Ebû Abdillah Buhârî şöyle dedi: Ben Abdullah'ın bu hadîsi ancak Bâbası Ebû Katâde Haris ibn Rib'î el-Ensârî'den; onun da Peygamber'den rivayet ettiğini biliyorum. Peygamber(sallallahü aleyhi ve sellem): ikaame edildiği vakit beni(hücremden çıkmış) görmedikçe ayağa kalkmayınız ve sekînet üzere olunuz" buyurmuştur.

Kaynak: Sahîh-i Buhârî, Kitâbu'l-cumua
Konu: Cuma Namazına Yürümek;