İnsan Evine Girdiği Çıktığı Zaman Hangi Duayı Okur? ile İlgili Hadisler

5094-) Hazret-i Ümmü Seleme'den demiştir ki: Resûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) benim evimden her çıktığında mutlaka gözünü göğe dikip şu duayı okurdu: Allahümme innî eûzu bike en edille ev udalle ev ezille ev üzelle ev ezlime ev uzleme ev echele ev yüchele aleyye (: Allah'ım! dalalete (sapıklığa) düşmekten veya (başkalarını delalete düşürmekten, hataya düşmekten veya (başkasını) hataya düşürmekten, zulmetmekten veya zulme uğramaktan cahillik etmekten ve bana câhilce muamele edilmesinden sana sığınırım.) Daevât 28; İbn Mace, Daevât 28; Nesaî, istiâze 30, 65; Ahmed b. Hanbel. II, 306, 318,322.

Kaynak: Sünen-i Ebu Davud, Edeb Bölümü
Konu: İnsan Evine Girdiği Çıktığı Zaman Hangi Duayı Okur?
5095-) Enes b. Mâlik'den (rivâyet edildiğine göre) Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur; Bir adam evinden çıkınca " Bismillah tevekkeltü alallah, lâ havle velâ kuvvete illa billah: Allah'ın ismiyle (daşırı çıktım) Allah'a tevekkül ettim, güç ve kuvvet sadece Allah'dandır" derse, o zaman kendisine bir melek taramdan o adama: Sen bu duanın bereketiyle) doğru yola iletildin, serlere karşı koymakta yeterli hale getirildin (ve onlardan) korundun" diye karşılık verilir. Bunun üzerine şeytanlar ondan uzaklaşır. Diğer bir şeytan da ona: Senin için doğru yola iletilen, yeterli hale getirilen ve korunulan bir kimseyi (yoldan çıkarmak) nasıl (mümkün olur)? der."

Kaynak: Sünen-i Ebu Davud, Edeb Bölümü
Konu: İnsan Evine Girdiği Çıktığı Zaman Hangi Duayı Okur?
5096-) Ebû Mâlik el-Eş'arî'den (rivâyet edildiğine göre) Resûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur: Kişi evine girdiği vakit: Allahümme innî es'elüke hayralmevlici ve hayral mahreci bismillahi velecnâ ve bismillahi haracnâ ve Alallahi Rabbena tevekkelnâ (: Ey Allahım, senden giriş ve çıkışın en hayırlısını istiyorum. Allah'ın ismiyle girdik ve (yine) Allah’ın ismiyle çıktı ve Rabbimiz olan Allah'a dayandık)" desin, sonra (ev) halkına selâm versin."

Kaynak: Sünen-i Ebu Davud, Edeb Bölümü
Konu: İnsan Evine Girdiği Çıktığı Zaman Hangi Duayı Okur?