Kâhinlik İşleri Bâbı ile İlgili Hadisler

5819-) Yine İbn Şihâb'dan; o da Saîd ibnu'l-Müseyyeb'den rivayet etti ki, Rasûlüllah, annesinin karnındayken öldürülen cenîn hakkında bir erkek köle yahut dişi köle gurresi ödenmesiyle hükmetti. Bunun üzerine kendisine böyle hükmolunan kadının velîsi: Ben henüz yemeyen, içmeyen, konuşmayan, sayha etmeyen cenîn hakkında nasıl borçlandırılıyorum? Bunun benzeri hüküm bâtıl olur! dedi. üzerine Rasûlüllah, o kişi hakkında: “Bu adam, ancak kâhinlerin kardeşlerindendir" buyurdu.

Kaynak: Sahîh-i Buhârî, Kıtabut-tıbb
Konu: Kâhinlik İşleri Bâbı
5820-) Ebû Mes'üd el-Ensârî (radıyallahü anh): Peygamber(sallallahü aleyhi ve sellem) köpek bedelinden, zina kazancından ve kâhinliğe karşılık verilen ücretten nehyetti, demiştir.

Kaynak: Sahîh-i Buhârî, Kıtabut-tıbb
Konu: Kâhinlik İşleri Bâbı
5821-) Âişe (r.anha) şöyle demiştir: Birtakım insanlar Rasûlüllah'a kâhinlerin mâhiyetinden sordular. Rasûlüllah(sallallahü aleyhi ve sellem): "Onlar hiçbirşey değillerdir!" buyurdu. Oradakilerden: Yâ Rasûlallah! Onlar bâzı kerreler vakıaya uygun olarak birşey söylüyorlar! dediler. da: "Bu kelime cinnden işitilmiştir ki, cinnî o kelimeyi kulak hırsızlığı yapıp sür'atle kapar ve akabinde onu velîsinin(yani dostu olan kâhinin) kulağına, tavuğun tekrar tekrar seslenmesi gibi, eğilip boşaltır. Onlar da bu kelimenin (sözün) içine yüz tane yalan karıştırırlar" buyurdu. ibnu'l-Medînî dedi ki: Abdurrazzâk, hadîsten "el-Kelimetu mine'l-hakkı" kısmı mürseldir, dedi. Sonra Alî ibnu'l-Medînî: Bana Abdurrazzâk'ın bu kısmı da Âişe'ye isnâd ettiği haberi ulaştı demiştir.

Kaynak: Sahîh-i Buhârî, Kıtabut-tıbb
Konu: Kâhinlik İşleri Bâbı