Meziden Dolayı Abdest Almak Bâbı ile İlgili Hadisler

543-) - “... Ali (radıyallahü anh)'den rivâyet edildiğine göre şöyle söylemiştir : (sallallahü aleyhi ve sellem)'e mezi'nin hükmü soruldu. Kendileri şöyle cevap buyurdular: abdest almak gerekir. Menide ise gusül gerekir. )  Mikdâd bin El-Esved (radıyallahü anh)'den rivâyet edildiğine göre kendisi Resûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem)’e şunu sormuştur: hanımına yaklaşır (yani, cinsi münasebet yapmadan oynaşır) ve bunun neticesinde meni çıkmaz (sadece mezî çıkarsa) kişinin ne yapması gerekir? Resûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) şöyle cevap buyurdu: mezîyi bulduğu zaman tenasül uzvuna su serpsin. (Râvi dedi ki, yani tenasül uzvunu yıkasın) ve abdest alsın. )

Kaynak: Sünen-i İbn Mâce, Taharet Ve Sünnet (hadis)...
Konu: Meziden Dolayı Abdest Almak Bâbı
545-) - “... Sehl bin Hüneyf (radıyallahü anh)’den rivâyet edildiğine göre şöyle söylemiştir: mezîden dolayı meşakkat ve güçlüğe uğrayıp, çok boy abdesti alırdım. Nihayet (durumu) Resûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem)’e sordum. Buyurdular ki: dolayı yalnız abdest almak sana kâfidir. ) Yâ Resûlallah! Elbiseme dokunan mezî nasıl olacak? diye sordum. Buyurdular ki . elbisenden mezinin dokunduğunu gördüğün yere serpmen (yıkaman) için sana bir avuç su kâfidir.) "

Kaynak: Sünen-i İbn Mâce, Taharet Ve Sünnet (hadis)...
Konu: Meziden Dolayı Abdest Almak Bâbı
546-) - “... (Abdullah) bin Abbâs (radıyallahü anhüma)’dan rivâyet edildiğine göre: beraberinde Hazret-i Ömer (radıyallahü anh) olduğu halde Übey bin Ka’b (radıyallahü anh)'e varmıştır. Übey (radıyallahü anh), onlarla (görüşmeye) çıkınca: mezi buldum. Bunun üzerine tenasül uzvumu yıkayıp, abdest aldım, dedi. O'nun bu konuşması üzerine Ömer (radıyallahü anh) O’na: almak kâfi midir? diye sordu. Übey ( Evet deyince Ömer (radıyallahü anh) O’na : Sen abdestin kâfi olduğunu Resûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem)'den işittin mi? diye sordu. Übey (radıyallahü anh) : dedi. )

Kaynak: Sünen-i İbn Mâce, Taharet Ve Sünnet (hadis)...
Konu: Meziden Dolayı Abdest Almak Bâbı