Muhsar Yâni İhrama Girdikten Sonra Arafatta Vakfe Etmekten Veya Farz Tavafı Etmekten Menedilen Kimse ile İlgili Hadisler

3193-) - “... Haccâc bin Amr el-Ensârî (radıyallahü anh)’den: Şöyle demişdir : Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem)’den şöyle buyururken işittim : girdikten sonra) vücûdunun bir tarafı kırılan veya topallayan bir kimse ihramdan çıkabilir ve gelecek yıl haccetmekle mükelleftir. ) ... (Râvî) Ben bunu İbn-i Abbâs ve Ebû Hüreyre (radıyallahü anhüm)'e rivâyet ettim. Bunlar; Haccâc doğru söylemiştir, dediler.

Kaynak: Sünen-i İbn Mâce, Hac Ve Umre İbâdeti Kitabı
Konu: Muhsar Yâni İhrama Girdikten Sonra Arafatta Vakfe Etmekten Veya Farz Tavafı Etmekten Menedilen Kimse
3195-) - “... Abdullah bin Râfi Mevlâ Ümmü Seleme (radıyallahü anha)’den; Şöyle demiştir: ihrâmlı kimsenin (farz menâsikini tamamlamaktan) men edilmesi meselesini Haccâc bin Amr (el-Ensâriy)e sordum. Bunun üzerine Haccâc şöyle dedi: Resûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) buyurdu ki: girdikten sonra) vücûdunun bir tarafı kırılan veya hastalanan ya da topallayan kimse ihramdan çıkabilir ve gelecek yıl haccetmekle mükellef olur.) ... (Râvî) İkrime demiştir ki: Ben bunu İbn-i Abbâs ve Ebû Hüreyre (radıyallahü anhüm)'e rivâyet ettim. Bunlar; Haccâc doğru söylemiştir, dediler. Abdürrezzak demiştir ki: Ben bu hadîsi Destevâi sahibi Hişâm'ın cüz'ünde (yani küçük kitabında) buldum ve Ma'mer'e götürdüm. Ma'mer bana okudu veya ben ona okudum. "

Kaynak: Sünen-i İbn Mâce, Hac Ve Umre İbâdeti Kitabı
Konu: Muhsar Yâni İhrama Girdikten Sonra Arafatta Vakfe Etmekten Veya Farz Tavafı Etmekten Menedilen Kimse