Namaza Başlamak Bâbı ile İlgili Hadisler

852-) - “... Ebû Hümeyd es-Sâidî (radıyallahü anh)’den: söylemiştir: Resûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) namaza kalktığı zaman kıbleye doğru durup ellerini kaldırır ve: (Allahu ekber. ) derdi. "

Kaynak: Sünen-i İbn Mâce, Namazı Lâyıkı Veçhile Eda ...
Konu: Namaza Başlamak Bâbı
853-) - “... Ebû Saîd-i Hudri (radıyallahü anh)’den: demiştir: Resûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) (Taharrüm tekbirinden sonra) namazındaki kırâata şu dua ile başlardı: Senin hamdine bürünerek, Seni bütün eksikliklerden tenzih ederim. İsmin çok büyüktür. Azametin de çok yücedir. Senden başka ibâdete lâyık hiç bir ma'bud yoktur. )

Kaynak: Sünen-i İbn Mâce, Namazı Lâyıkı Veçhile Eda ...
Konu: Namaza Başlamak Bâbı
854-) - “... Ebû Hüreyre (radıyallahü anh) şöyle demiştir : Resûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) (namaza başlarken) tekbir aldığı zaman, tekbir ile (açıktan) okuyuşu arasında sükût ederdi. (Açıktan bir şey okumazdı). Ebû Hüreyre (radıyallahü anh) demiştir ki: Ben : Babam annem Sana feda olsun. Tekbîr ile kıraat arasındaki sükûtundan bana haber verir misin? Ne dediğini bana söyle, dedim. O da : Şark ile garbı birbirinden uzaklaştırdığın gibi beni ile hatalarımı birbirinden uzaklaştır. Allahım! Beyaz elbise kirden temizlendiği gibi beni hatalarımdan pâk eyle. Allah'ım! Su, kar ve dolu (ya benzer mağfiretinin çeşitleri) ile beni hatalarımdan yıka. ' söylerim. ) buyurdu. " :. . Âişe (radıyallahü anha)'den rivâyet edildiğine göre şöyle demiştir : (sallallahü aleyhi ve sellem) namaza başladığı zaman (taharrüm tekbirinden sonra) şunu söylerdi;

Kaynak: Sünen-i İbn Mâce, Namazı Lâyıkı Veçhile Eda ...
Konu: Namaza Başlamak Bâbı