Peygamber Sallallahü Aleyhi Ve Sellemin Küsüf Namazında Sekiz Rükü İle Dört Secde Yaptığını Söyliyenler Bâbı ile İlgili Hadisler

2149-) Bize Ebû Bekir b. Ebî Şeybe rivâyet etti. ki): Bize İsmâil b. Uleyye, Süfyân'dan, o da Habîb'den o da Tâvûs'dan, o da İbn Abbâs'dan naklen rivâyet etti. İbn Abbâs şöyle dedi: (sallallahü aleyhi ve sellem) güneş tutufduğu zaman sekiz rükû' ile dört secdelik (iki rekat) namaz kıldırdı.» de bu hadis gibi bir hadîs rivâyet olunmuştur.

Kaynak: Sahîh-i Müslim, Küsûf
Konu: Peygamber Sallallahü Aleyhi Ve Sellemin Küsüf Namazında Sekiz Rükü İle Dört Secde Yaptığını Söyliyenler Bâbı
2150-) Bize Muhammedü bnu'l - Müsennâ ile Ebû Bekir b. Hallâd, ikisi birden Yahye'l - Kattan'dan rivâyet ettiler. İbn'l - Müsennâ dedi ki: Bize Yahya, Süfyân'dan rivâyet etti. ki: Bize Habib, Tâvûs'dan, o da İbn Abbâs'dan, o da Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem)'den naklen rivâyet etti ki, bir Küsûf vakasında namaz kılmış, kıraat yaptıktan sonra rükû’ etmiş, sonra yine kıraat yapmış ve rükû' etmiş, sonra yine kıraat yapmış ve rükû' etmiş sonra yine kıraat yapmış ve rükû'a gitmiş, sonra secde etmiş, ikinci rek'atı da bu şekilde kılmış. hadisler Küsûf namazının rek'atları hakkındadır. İki hadîs, bahsimizin başında geçen hadîslerden manen dâhil bulunduğundan, hükümleri de orada beyân edilmiştir.

Kaynak: Sahîh-i Müslim, Küsûf
Konu: Peygamber Sallallahü Aleyhi Ve Sellemin Küsüf Namazında Sekiz Rükü İle Dört Secde Yaptığını Söyliyenler Bâbı