Peygamber Sallallahü Aleyhi Ve Sellem’in Terinin Güzel Kokması Ve Onunla Teberrük Olunması Bâbı ile İlgili Hadisler

6201-) Bana Züheyr b. Harb rivâyet etti. ki): Bize Hâşim (yani İbn Kaâsım) Süleyman'dan, o da Sâbit'ten, o da Enes b. Mâlik'den naklen rivâyet etti. Enes şöyle dedi: Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem) yanımıza girdi. Ve kaylûle uykusuna dalarak terledi. Annem bir kavanoz getirerek teri onun içine silmeye başladı. Derken Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem) uyandı ve: Ummü Süleym bu yaptığın nedir?» dedi. Annem: — Bu senin terindir, onu kokumuza katıyoruz; o kokuların en güzellerindendir, dedi.

Kaynak: Sahîh-i Müslim, Faziletler
Konu: Peygamber Sallallahü Aleyhi Ve Sellem’in Terinin Güzel Kokması Ve Onunla Teberrük Olunması Bâbı
6202-) Bana Muhammed b. Râü' de rivâyet etti. ki): Bize Huceyn b. Müsennâ rivâyet etti. ki): Bize Abdü’l-Aziz (bu zat İbnü Ebî Seleme'dir.) İshâk b. Abdillah b. Ebî Talha'dan, o da Enes b. Mâlik’den naklen rivâyet etti. (Şöyle dedi): Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem) Ümmü Süleym'in evine girer de o yokken yatağında uyurdu. Bir gün yine gelerek onun yatağında uyudu. Hemen Ümmü Süleym'e giderek işte Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem) senin evinde, senin yatağının üzerinde uyudu, dediler. Arkacığından Ümmü Süleym geldi. Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem) terlemiş; teri yatağın üzerindeki bir deri parçasına toplanmıştı. Derhal çantasını açarak bu teri kurulamağa ve onu kavanozuna sıkmaya başladı. Derken Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem) belinledi ve: yapıyorsun ey Ummü Süleym?» dedi. Ümmü Süleym: Ya Resûlallah! Çocuklarımız için bunun bereketini umuyoruz, dedi. Resûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem): ettin!» buyurdular.

Kaynak: Sahîh-i Müslim, Faziletler
Konu: Peygamber Sallallahü Aleyhi Ve Sellem’in Terinin Güzel Kokması Ve Onunla Teberrük Olunması Bâbı
6203-) Bize Ebû Bekr b. Ebî Şeybe rivâyet etti. ki): Bize Affân b. Müslim rivâyet etti. ki): Bize Vüheyb rivâyet etti. ki): Bize Eyyûb, Ebû Kılâbe'den, o da Enes'den, o da Ümmü Süleym'den naklen rivâyet etti ki; Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem) Ümmü Süleymin yanına gelir, orada kaylûle uykusu uyurmuş. O da kendisine bir yaygı yayar, üzerinde istirahat edermiş. Resûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem) çok terüyormuş, Ümmü Süleym onun terini toplar, koku ve kavanozlara koyarmış. Peygamber (sallallahü aleyhi ve sellem): Ummü Süleym! Bu ne?» demiş. Ümmü Süleym: Senin terin! Onu kokuma karıştırıyorum, cevabını vermiş. hadîsi Buhârî «Kitâbu'l-îsti'zan»'da tahric etmiştir. Enes'in annesi Ümmü Süleym'in Resûlüllah (sallallahü aleyhi ve sellem)’in mahrem akrabasından olduğunu evvelce görmüştük. Ümmü Süleym'in evine giderek uyuması bundandır. şerif mahrem akrabadan olan kadınların evlerine giderek uyumanın ve deri yaygı üzerine yatmanın caiz olduğuna delildir.

Kaynak: Sahîh-i Müslim, Faziletler
Konu: Peygamber Sallallahü Aleyhi Ve Sellem’in Terinin Güzel Kokması Ve Onunla Teberrük Olunması Bâbı