Genel ile İlgili Hadisler

594-) Hasan İbni Ali radıyallahu anhümâ şöyle dedi: Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’in şöyle buyurduğunu kendisinden duyup ezberledim: “Sana şüphe veren şeyi bırak, şüphe vermeyene bak!”

Kaynak: Tirmizî, Kıyâmet 60. Ayrıca Bk. Buhârî, Büyû’ 3; Nesâî, Kazâ 11
Konu: Genel
594-) Kâtade (r.a.) rivayet ediyor: Bir eve girdiğinizde ev halkına selâm veriniz. Çıktığınızda da onları selâmla Allah'a ısmarlayınız.

Kaynak: Beyhaki’nin şi’bü’l-iman’ından
Konu: Genel
595-) Ömer'den (r.a.) rivayetle: Bir hastanın yanına vardığında sana duâ etmesini iste. Çünkü onun duası meleklerin duası gibidir.

Kaynak: İbni Mâcetden
Konu: Genel
595-) Âişe radıyallahu anhümâ şöyle dedi: Ebû Bekir es-Sıddîk radıyallahu anh’ın bir kölesi vardı. Bu köle kazancının belli bir kısmını Ebû Bekir’e verir, o da bundan yerdi. Yine bir gün köle kazandığı bir şeyi getirdi, Ebû Bekir de onu yemeğe başladı. Köle Ebû Bekir’e: - Yediğin şeyin ne olduğunu biliyor musun? diye sordu. Ebû Bekir de: - Söyle bakalım, neymiş? diye açıklamasını istedi. Köle şunları söyledi: - Falcılıktan anlamadığım halde, Câhiliye devrinde birine falcılık yaparak adamı aldatmıştım. Bugün onunla karşılaştık. Adam o yaptığım işe karşılık, işte bu yediğin şeyi çıkarıp verdi. Bunun üzerine Ebû Bekir parmağını ağzına sokarak yediklerinin hepsini kustu.

Kaynak: Buhârî, Menâkıbü’l-ensâr 26
Konu: Genel
596-) Nâfi’den rivayet edildiğine göre: Ömer İbnü’l-Hattâb radıyallahu anh ilk hicret eden sahâbîlere dörder bin, oğlu Abdullah’a da üç bin beş yüz dirhem maaş bağlamıştı. Hz. Ömer’e: - Oğlun da ilk hicret edenlerden biridir. Onun hakkını niçin kıstın? diye sordular. Hz. Ömer şunları söyledi: - Oğlum babasıyla birlikte hicret etti. Bu sebeple yalnız başına hicret edenlerle bir tutulamaz.

Kaynak: Buhârî, Menâkıbü’l-ensâr 45
Konu: Genel
597-) Atıyye İbni Urve es-Sa’dî radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Bir kul günaha girerim korkusuyla, yapılması sakıncalı olmayan bazı şeylerden bile uzak durmadıkça, müttakîler derecesine çıkamaz.” Tirmizî, Kıyâmet 19. Ayrıca bk. İbni Mâce, Zühd 24 Atıyye İbni Urve es-Sa’dî Hz. Peygamber ile pek az görüştüğü anlaşılan Atıyye hakkında fazla bilgi bulunmamaktadır. Resûlullah’ın vefatından sonra Suriye’ye yerleştiği bilinmektedir. Kendisinden 3 hadis rivayet edilmiştir.

Kaynak: Allah Ondan Razı Olsun.
Konu: Genel
597-) Enes (r.a.) rivayet ediyor: Biriniz duâ ettiğinde, isteğinde kararlı olsun. "Allah'ım, dilersen bana ver" demesin. Şüphesiz Allah'ı zorlayan hiç kimse yoktur.

Kaynak: Buhari, Daavât: 21; Müslim, Zikir; 9; Tirmizl, Daavât:77,
Konu: Genel
598-) Sa’d İbni Ebû Vakkâs radıyallahu anh Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’i şöyle buyururken dinledim, dedi: “Allah Teâlâ müttakî, gönlü zengin, kendi halinde işiyle ve ibadetiyle uğraşan kulunu sever.”

Kaynak: Müslim, Zühd 11
Konu: Genel
598-) Ebû Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Biriniz duâ ettiğinde kendi duasına "Âmin" desin.

Kaynak: İbni adiyy’in  El-kamil’inden.
Konu: Genel
599-) Ebû Saîd el-Hudrî radıyallahu anh şöyle dedi: Bir sahâbî: - Yâ Resûlallah! Hangi insan daha değerlidir? diye sordu. Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem: - “Canıyla, malıyla Allah yolunda savaşan mü’min” buyurdu. O sahâbî: - Sonra kimdir? diye sordu. Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem: - “Dağ aralarına çekilip Rabbine ibadet eden kimse” buyurdu. Bir başka rivayete göre ise: “Allah’a karşı gelmekten sakınan ve kimseye zararı dokunmayan adam” buyurdu.

Kaynak: Buhârî, Cihâd 2, Rikak 34; Müslim, İmâre 122, 123. Ayrıca Bk. Ebû Dâvûd, Cihâd 5; Tirmizî, Fezâilü’l-cihâd 24; Nesâî, Cihâd 7; İbni Mâce, Fiten 13
Konu: Genel
599-) Ebû Hüreyre (r.a.) rivayet ediyor: Birisi yanında bulunmayan kardeşine duâ ederse bu işe görevli melek "Sana da bir misli verilsin" der.

Kaynak: İbni adiyy’in  El-kamil’inden.
Konu: Genel
600-) Talk bin Ali (r.a.) rivayet ediyor: Erkek Özel ihtiyacı için hanımını çağırdığında, kadın ocak başında olsa dahi bırakıp kocasının isteğini yerine getirsin.

Kaynak: Timizi, Rada':10
Konu: Genel
600-) Ebû Saîd el-Hudrî radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Pek yakında müslümanın en hayırlı malı, dinini fitnelerden korumak için yanına alıp dağ başlarına ve otlak yerlere gideceği koyun olacaktır.”

Kaynak: Buhârî, Îmân 12, Bed’ü’l-halk 15, Menâkıb 25, Rikak 34, Fiten 14. Ayrıca Bk. Ebû Dâvûd, Fiten 4, Nesâî, Îmân 30, İbni Mâce, Fiten 13
Konu: Genel
601-) Ebû Hureyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem: - “Allah Teâlâ’nın gönderdiği her peygamber mutlaka koyun gütmüştür” buyurdu. Bunun üzerine sahâbîleri: - Sende mi güttün, yâ Resûlallah? diye sordular. Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem: - “Evet, Mekkelilerin koyunlarını Karârît mevkiinde güderdim” buyurdu.   

Kaynak: Buhârî, İcâre 2, Enbiyâ 29, Et’ıme 50. Ayrıca Bk. İbni Mâce, Ticâret 5
Konu: Genel
602-) Ebû Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Bir erkek hanımını yatağına çağırdığında hanımı gelmemekte diretir, kocası da kızgın olarak sabahlarsa melekler sabaha kadar o kadına lanet ederler.

Kaynak: Buhari, Bed'ül-halk: 7; Nikâh: 85; Müslim, Talâk: 11;ebû Davud, Nikâh: 40.
Konu: Genel
602-) Ebû Hureyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “En hayırlı geçim yolunu tutanlardan biri, Allah için savaşmak üzere atının dizginlerine yapışan kimsedir. O kimse savaşa çağıran veya yardım isteyen bir ses duyunca, ölümü göze alıp atının sırtında o yana doğru uçar veya ölümün kol gezdiği yerlere dalar. Yahut bir tepenin başında veya bir vâdinin içinde koyunlarını otlatan kimsedir. Bu zât namazını kılar, zekâtını verir, ölünceye kadar Rabbine ibadet eder ve insanlara hep iyilik yapar.”

Kaynak: Müslim, İmâret 125. Ayrıca Bk. İbni Mâce, Fiten 13
Konu: Genel
603-) Hilal bin Yesaf rivayet ediyor: Birisi duâ ettiğinde kabul edilmese bile kendisine bir sevap yazılır.

Kaynak: Darekutni’nin sünen’inden.
Konu: Genel
603-) İyâz İbni Himâr radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Allah Teâlâ bana: O kadar mütevâzi olun ki, kimse kimseye böbürlenmesin; kimse kimseye zulmetmesin, diye bildirdi.”

Kaynak: Müslim, Cennet 64. Ayrıca Bk. Ebû Dâvûd, Edeb 40; İbni Mâce, Zühd 16, 23
Konu: Genel
604-) Ebû Hureyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

Kaynak: “sadaka Vermekle Mal Eksilmez. Allah Teâlâ Affeden Kulunun Değerini Artırır. Allah Rızâsı İçin Alçak Gönüllü Olanı Allah Yüceltir.”
Konu: Genel
604-) îbni Abbas'tan (r.a.) rivayetle: Dua ettiğinde elinin içiyle Allah'a duâ et, tersiyle değil. Duayı bitirdiğinde de iki elini yüzüne sür.

Kaynak: İbni Mice, İkâme; 119.
Konu: Genel
605-) Enes radıyallahu anh çocukların yanından geçerken onlara selâm verdi ve: Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem de çocuklara böyle selâm verirdi, dedi.

Kaynak: Buhârî, İsti’zân 15; Müslim, Selâm 15. Ayrıca Bk. Ebû Dâvûd, Edeb 136; Tirmizî, İsti’zân 8; İbni Mâce, Edeb 14
Konu: Genel
606-) Enes radıyallahu anh şöyle dedi: Medineli bir adamın hizmetçisi Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem’in elinden tutar, onu istediği yere kadar götürürdü.

Kaynak: Buhârî, Edeb 61. Ayrıca Bk. İbni Mâce, Zühd 16
Konu: Genel
606-) îbni Ömer (r.a.) rivayet ediyor: Biriniz düğün yemeğine davet edildiğinde gitsin.

Kaynak: Muşum, Nikâh: 98,101; İbnimâce, Nikâh: 25; Müsned,2:22.
Konu: Genel
607-) Esved İbni Yezîd şöyle dedi: Hz. Âişe’ye: - Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem evinde ne yapardı? diye sordular. O da şu cevabı verdi: - Ailesinin hizmetinde bulunurdu. Namaz vakti gelince de namaza giderdi.

Kaynak: Buhârî, Ezân 44, Nefekât 8, Edeb 40. Ayrıca Bk. Tirmizî, Kıyâmet 45
Konu: Genel
608-) Ebû Rifâ’a Temîm İbni Üseyd radıyallahu anh şöyle dedi: Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem hutbe okurken yanına vardım ve: Yâ Resûlallah! Dinini bilmeyen bir garip geldi. Dinini sorup öğrenmek istiyor, dedim. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem bana dönüp baktı. Hutbeyi kesip yanıma geldi. Hemen ona bir sandalye getirdiler. Üzerine oturdu ve Allah Teâlâ’nın kendisine öğrettiği bazı şeyleri bana öğretmeye başladı. Sonra tekrar hutbesine dönerek konuşmasını tamamladı.

Kaynak: Müslim, Cum’a 60. Ayrıca Bk. Nesâî, Zînet 122
Konu: Genel
609-) Enes radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem  yemek yediği zaman üç parmağını da yalardı ve bu konuda şöyle buyururdu: “Herhangi birinizin lokması yere düştüğü zaman, bulaşan şeyi temizleyip lokmayı yesin. Onu şeytana bırakmasın.” Resûl-i Ekrem tabağın sıyrılmasını emrederek: “Zira bereketin yemeğin neresinde bulunduğunu bilemezsiniz” buyurdu.

Kaynak: Müslim, Eşribe 136. Ayrıca Bk. Ebû Dâvûd, Et’ıme 49; Tirmizî, Et’ıme 11
Konu: Genel
610-) îbni Mes'ud'dan (r.a.) rivayetle: Biriniz  bir yemeğe çağrıldığında gitsin.   Oruçlu değilse yesin. Oruçlu ise bereketlenmesi için duâ etsin.

Kaynak: Taberani’nin evsaf’ından.
Konu: Genel
610-) Ebû Hureyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem: - “Allah Teâlâ’nın gönderdiği her peygamber mutlaka koyun gütmüştür” buyurdu. Bunun üzerine sahâbîleri: - Sende mi güttün, yâ Resûlallah? diye sordular. Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem: - “Evet, Mekkelilerin koyunlarını Karârît mevkiinde güderdim” buyurdu.

Kaynak: Buhârî, İcâre 2, Enbiyâ 29, Et’ıme 50. Ayrıca Bk. İbni Mâce, Ticâret 5
Konu: Genel
611-) Ebû Hureyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Eğer paça veya kürek eti yemeğe davet edilsem, derhal giderim. Şayet bana kürek veya paça hediye edilse, hemen kabul ederim.”

Kaynak: Buhârî, Hibe 2, Nikâh 73; Müslim, Nikâh 104
Konu: Genel
612-) Enes radıyallahu anh şöyle dedi: Resûlullah’ın devesi Adbâ, yarışta birinciliği başkasına vermezdi; yahut yarışı başkasına kolay kolay bırakmazdı. Bir gün binek devesine binmiş bir bedevi geldi ve yarışta onu geçti. Bu durum müslümanlara pek ağır geldi. Bu hali farkeden Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Dünyada yükselen bir şeyi alçaltmak, Allah’ın değişmez kanunudur.”

Kaynak: Buhârî, Cihâd 59, Rikak 38. Ayrıca Bk. Ebû Dâvûd, Edeb 8;  Nesâî, Hayl 14
Konu: Genel
613-) Abdullah İbni Mes’ûd radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: - “Kalbinde zerre kadar kibir olan kimse cennete giremez.” Sahâbînin biri: - İnsan elbise ve ayakkabısının güzel olmasını arzu eder, deyince şunları söyledi: - “Allah güzeldir, güzeli sever. Kibir ise hakkı kabul etmemek ve insanları küçümsemektir.”

Kaynak: Müslim, Îmân 147. Ayrıca Bk. Ebû Dâvûd, Libâs 26; Tirmizî, Birr 61
Konu: Genel
614-) Seleme İbni Ekva’ radıyallahu anh şöyle dedi: Adamın biri Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’in yanında sol eliyle yemek yiyordu. Resûl-i Ekrem ona: - “Sağ elinle ye!” buyurdu. Adam: - Yapamıyorum, diye cevap verdi. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem adama: - “Yapamaz ol!” buyurdu. Seleme’nin dediğine göre adam kibirinden dolayı böyle söylemişti. Resûlullah’ın bedduasını alınca, elini ağzına götüremez oldu.

Kaynak: Müslim, Eşribe 107
Konu: Genel
615-) Hârise İbni Vehb radıyallahu anh Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’i şöyle buyururken dinledim, dedi: “Size cehennemliklerin kimler olduğunu söyleyeyim mi? Katı kalbli, kaba, cimri ve kurularak yürüyen kibirli kimselerdir.”

Kaynak:       Buhârî, Eymân 9, Tefsîru Sûre (68), 1, Edeb 61; Müslim, Cennet 47. Ayrıca Bk. Tirmizî, Cehennem 13; İbni Mâce, Zühd 4
Konu: Genel
616-) Ebû Saîd el-Hudrî radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Cennet ile cehennem münakaşa ettiler. Cehennem: - Bende zorbalar ve kibirliler var, dedi. Cennet: - Bende yalnız zayıflar ve yoksullar var, dedi. Bunun üzerine Allah Teâlâ onların çekişmesini şöyle halletti: - Ey cennet! Sen benim rahmetimsin, dilediğime seninle merhamet ederim. Ey cehennem! Sen de benim azâbımsın. Dilediğime seninle azâb ederim. Ben her ikinizi de dolduracağım.”

Kaynak: Müslim, Cennet 34; Buhârî, Tefsîru Sûre (50), 1, Tevhid, 25. Ayrıca Bk. Tirmizî, Cennet 22
Konu: Genel
616-) îbni Mes'ûd (r.a.) rivayet ediyor: Size Allah'ın azabı hatırlatıldığı zaman yapmak istediğiniz kötülükten vaz geçiniz.

Kaynak: Bezzazdan.
Konu: Genel
617-) Ebû Hureyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Böbürlenerek elbisesini yerde sürüyen kimsenin suratına Allah Teâlâ kıyamet gününde bakmaz.”

Kaynak: Buhârî, Libâs 1, 2, 5, Fezâilü’s-sahâbe 5; Müslim, Libâs 42-48. Ayrıca Bk. Ebû Dâvûd, Libâs 25-27; Tirmizî, Libâs 8-9; İbni Mâce, Libâs 6, 9
Konu: Genel
618-) Ebû Hureyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Allah Teâlâ kıyamet gününde üç kişiyle konuşmaz, onları temize çıkarmaz, suratlarına bile bakmaz; üstelik onlar korkunç bir azâba uğrarlar. Bunlar; zina eden ihtiyar, yalan söyleyen hükümdar, kibirlenen fakirdir.”  

Kaynak: Müslim, Îmân 172. Ayrıca Bk. Tirmizî, Cennet 25; Nesâî, Zekât 75, 77
Konu: Genel
618-) Ebû Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Biriniz güzel bir rüya gördüğünde onu tâbir ettirsin, başkalarına da anlatsın. Kötü bir rüya gördüğünde de ne tâbir ettirsin, ne de başkalarına anlatsın.

Kaynak: Tirmizi’den.
Konu: Genel
619-) Ebû Hureyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle dedi: “Allah Teâlâ şöyle buyurdu: Yücelik ve kudret (izzet) benim izârım, büyüklük de benim ridâm sayılır. Bunlardan biri kendisinde de varmış gibi davranan olursa, onun cezasını veririm.”

Kaynak: Müslim, Birr 136. Ayrıca Bk. Ebû Dâvûd, Libâs 26; İbni Mâce, Zühd 16
Konu: Genel
620-) Ebû Hureyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Vaktiyle kendini beğenmiş bir adam güzel elbisesini giymiş, saçını taramış, çalım satarak yürüyordu. Allah Teâlâ  onu yerin dibine geçiriverdi. O şahıs kıyamete kadar debelenerek yerin dibini boylamaya devam edecektir.”

Kaynak: Buhârî, Enbiyâ 54, Libâs 5; Müslim, Libâs 49, 50. Ayrıca Bk. Tirmizî, Kıyâmet 47; Nesâî, Zînet 101
Konu: Genel
621-) Ebû Saîd el-Hudrî (r.a.) rivayet ediyor: Biriniz sevdiği bir rüya görürse bu Allah'tandır. Bu sebeple Allah'a hamdetsin. Ve başkalarına anlatsın. Sevmediği bir rüya gördüğünde ise bu şeytandandır. Ondan Allah'a sığınsın ve onu hiç kimseye anlatmasın. Böyle yaparsa o rüya ona zarar vermez.

Kaynak: Buhari, Tabir: 3, 46; Müslim, Rüya: 3; Tırmizî, Daavat52; İbni Mâce, Rüya: 3 Müsned, 3:
Konu: Genel
621-) Seleme İbni Ekva’ radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Bir kimse kibirlene kibirlene sonunda zalimler grubuna kaydedilir. Böylece zalimlere verilen ceza ona da verilir.”

Kaynak: Tirmizî, Birr 61
Konu: Genel
622-) Amir bin Rebîa rivayet ediyor: Biriniz kendi şahsında, malında veya Müslüman kardeşinde çok hoşuna giden bir şey gördüğünde, bereketi için duâ etsin. Çünkü göz değmesi haktır.

Kaynak: Ebu ya’la,taberani,nin  Kebir’i  ve  Hakim’in müstedrek’i  Nden.
Konu: Genel
622-) Enes radıyallahu anh şöyle dedi: Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem insanların en güzel ahlâklısı idi.

Kaynak: Buhârî, Edeb 112; Müslim, Mesâcid 267, Edeb 30. Ayrıca Bk. Ebû Dâvûd, Edeb 1; Tirmizî, Birr 69
Konu: Genel
623-) Enes radıyallahu anh şöyle dedi: Ben Resûlullah’ın ellerinden daha yumuşak ne bir atlasa ne de bir ipeğe dokundum. Resûlullah’ın kokusundan daha hoş bir râyiha koklamadım. Resûlullah’a tam on yıl hizmet ettim. Bana bir defa bile  “öf!” demedi. Yaptığım bir şeyden dolayı “Niye böyle yaptın?”, demediği gibi, yapmadığım bir şey sebebiyle “Şöyle yapsan olmaz mıydı?” da demedi.

Kaynak: Buhârî, Savm 53, Menâkıb 23; Müslim, Fezâil 82
Konu: Genel
623-) Ebû Hüreyre (r.a.) rivayet ediyor: Biriniz musîbete uğramış birisini gördüğünde içinden, "Beni sana verdiği musibetten koruyan, beni sana ve kullarının bir çoğuna gerçekten üstün kılan Allah'a hamdolsun" derse, bu söz kendisine verilen o nimete şükür olur.

Kaynak: Beyhaki’nin şi’bü’l-iman’ından
Konu: Genel
624-) Ömer'den (r.a.) rivayetle: Biriniz güzel bir kadın gördüğünde, ondan hoşlanırsa, hanımına gelsin ve onunla beraber olsun. Çünkü ikisindeki birdir, onda olan hanımında da vardır.

Kaynak: Hatib’in tarih’inden.
Konu: Genel
624-) Sa’b İbni Cessâme radıyallahu anh şöyle dedi: Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’e bir yaban eşeği hediye etmiştim. Fakat Resûlullah onu kabul etmeyip bana geri verdi. Yüzüme bakıp da üzüldüğümü görünce: “Hediyeni ihramda olduğumuz için almadık” buyurdu.

Kaynak: Buhârî, Cezâü’s-sayd 6, Hibe, 6, 17; Müslim, Hac 50-54. Ayrıca Bk. Ebû Dâvûd, Menâsik 40; Tirmizî, Hac 26; Nesâî, Menâsik 79; İbni Mâce, Menâsik 92
Konu: Genel
625-) îbni Ömer (r.a.) rivayet ediyor: Biriniz bir Müslüman kardeşinde bir musibet gördüğünde kendisini o musibete uğratmadığı için Allah'a hamdetsin. Fakat bunu ons duyurmasın.

Kaynak: İbni neccar’dan.
Konu: Genel
625-) Nevvâs İbni Sem’ân radıyallahu anh şöyle dedi: Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’e iyilik ve kötülüğün ne olduğunu sordum. Buyurdu ki: “İyilik güzel ahlâktan ibarettir. Günah ise kalbini tırmalayıp durduğu halde insanların bilmesini istemediğin şeydir.”

Kaynak: Müslim, Birr 14, 15. Ayrıca Bk. Tirmizî, Zühd 52
Konu: Genel