Genel ile İlgili Hadisler

1698-) Âişe radıyallahu anhâ'dan rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem bir keresinde mescidin kıble duvarında sümük veya tükrük ya da balgam görmüş, hemen onu bir taş parçasıyla kazımıştır.

Kaynak: Buhârî, Salât 33, Ezân 94; Müslim, Mesâcid 50. Ayrıca Bk. Nesâî, Mesâcid 51
Konu: Genel
1698-) İyad bin Himar (r.a.) rivayet ediyor: Allah, birbirinize karşı mütevazi davranmanızı bana vahiyle emretti. Öyle ki, hiç kimse kimseye karşı övünmeyecek ve hiç kimse kimseye zulmetmeyecek.

Kaynak: Müslim, Cennet: 64; Ebû Davud, Edeb; 40; İbnimâce,zöhd: 16,23.
Konu: Genel
1699-) Enes radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Bu mescidler, abdest bozmak ve sair tiksinti verecek şeyler için yapılmış yerler değildir. Buralar ancak Allah Teâlâyı zikretmek, (namaz kılmak) ve Kur‘ân okumak içindir." Râvî, "Yahut da Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'in buyurduğu gibi" demiştir.

Kaynak: Müslim, Tahâret 100. Ayrıca Bk. İbni Mâce, Tahâret 78
Konu: Genel
1700-) îbni Abbas'dan (r.a.) rivayetle: Allah beni ikisi gökte ikisi yerde olmak üzere dört yardımcı ile destekledi. Gökte olanlar Cebrail ve Mikâil; yerde olanlar da Ebû Bekir ve Ömer'dir.

Kaynak: Taberânî'nin Kebîf\ Ve Ebû Nuaym'ın H/asinden.
Konu: Genel
1700-) Ebû Hureyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'in şöyle buyurduğunu işitmiştir: "Kim, mescidde yitiğini soruşturan bir kimseyi duyarsa, ‘Allah onu sana buldurmasın’ desin. Zira mescidler yitik araştırmak için yapılmamıştır."

Kaynak: Müslim, Mesâcid 79. Ayrıca Bk. Ebû Dâvûd, Salât 21; İbni Mâce, Mesâcid 11
Konu: Genel
1701-) Ebû Hureyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Mescidde mal alıp satan kimseyi gördüğünüz zaman, ‘Allah kazandırmasın’ deyiniz. Mescidde yitik soruşturanı gördüğünüzde de ‘Allah sana onu buldurmasın’ deyiniz."

Kaynak: Tirmizî, Büyû' 75. Ayrıca Bk. Muvatta', Sefer 92
Konu: Genel
1702-) Büreyde radıyallahu anh şöyle dedi: Bir adam mescidde yitiğini soruşturuyor ve "Kırmızı devemi gören var mı?" diyordu. Bunun üzerine Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem: "Bulamaz ol! Mescidler ne için yapılmışlarsa ancak o maksatlarla kullanılacak mekanlardır" buyurdu.

Kaynak: Müslim, Mesâcid 80, 81. Ayrıca Bk. İbni Mâce, Mesâcid 11
Konu: Genel
1702-) îbni Ömer rivayet ediyor: Allah beni bir rahmet ve ihsan olarak gönderdi. Ben bir kavmi yükseltmek, diğerini ise zelil kılmak için gönderildim.

Kaynak: İbni Asakiföen.
Konu: Genel
1703-) Enes'den (r.a.) rivayetle: Allah Firdevs Cennetini bizzat kudret eliyle yarattı. Ve onu her müşrike ve her içki müptelâsı sarhoşa yasakladı.

Kaynak: Beyhaki'nin Şfbûı-îmartıntan.
Konu: Genel
1703-) Amr İbni Şuayb'ın babası aracılığı ile dedesinden rivayet ettiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem, mescidde alış-veriş yapmaktan, yitik soruşturmaktan ve şiir okumaktan insanları menetmiştir.

Kaynak: Ebû Dâvûd, Salât 214, Tirmizî, Büyû' 75. Ayrıca Bk. Nesâî, Mesâcid 22; İbni Mâce, Mesâcid 5
Konu: Genel
1704-) Ashâbtan es-Sâib İbni Yezîd radıyallahu anh şöyle dedi: Mesciddeydim, biri bana taş attı. Baktım Ömer İbni'l-Hattâb radıyallahu anh. Yanına varınca bana: - Git şu iki kişiyi bana getir! dedi. Gidip adamları getirdim. Onlara: - Nerelisiniz? diye sordu. - Tâifliyiz, dediler. Bunun üzerine: - Eğer Medineli olsaydınız, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'in mescidinde sesinizi yükselttiğiniz için canınızı yakmıştım, dedi.

Kaynak: Buhârî, Salât 83
Konu: Genel
1704-) Ebû Hüreyre (r.a.) Peygamber Efendimizin (a.s.m.) şöyle buyurduğunu rivayet ediyor: Dilleriyle söylemedikçe ve fiilen yapmadıkça, Allah, ümmetimin kalbinden geçirdiği şeyleri onlar için bağışlamıştır.

Kaynak: Müsiim, Îman: 201; İbnimâce, Talâk: 15.
Konu: Genel
1705-) İbni Ömer radıyallahu anhümâ'dan rivayet edildiğine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem sarmısağı kastederek şöyle buyurdu: "Kim şu bitkiden yemişse, mescidimize yaklaşmasın!"

Kaynak: Buhârî, Ezân 160, Et'ime 49; Müslim, Mesâcid 68
Konu: Genel
1705-) Ebıı Zer'den (r.a.) rivayetle: Allah, benim için ümmetimin hatâ ile, unutarak ve zor karşısında işlemiş olduğu günahları bağışlamıştır.

Kaynak: İbnimâce, Talâk: 16.
Konu: Genel
1706-) Enes radıyallahu anh' den rivayet edildiğine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Kim şu bitkiden yemişse, yanımıza yaklaşıp bizimle beraber namaz kılmasın!"

Kaynak: Buhârî, Ezân 160, Et'ime 49; Müslim, Mesâcid 70. Ayrıca Bk. Ebû Dâvûd, Et'ime 40; Tirmizî, Et'ime 13; Nesâî, Mesâcid 16; İbni Mâce, Edâhî 2
Konu: Genel
1707-) Ebû Derda'dan (r.a.) rivayetle: Allah, size, vefatınız esnasında üçte bir malınızı sadaka olarak vermiştir. Ve bunu amellerinizin artmasına vesile kılmıştır.

Kaynak: Taberânî'nin Kebenden.
Konu: Genel
1707-) Câbir radıyallahu anh den rivayet edildiğine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Kim sarmısak veya soğan yemişse, bizden ve mescidimizden ayrılsın! (Evinde otursun)." Buhârî, Ezân 160, Et'ime 49 İsti'zân 24; Müslim, Mesâcid 73. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Et'ime 40; Tirmizî, Et'ime 13; Nesâî, Mesâcid 16, 17

Kaynak: Müslim'in Bir Başka Rivayetinde (mesâcid 74)  "kim Sarmısak, Soğan, Pırasa Yemişse, Mescidimize Yaklaşmasın. Çünkü İnsanoğlunun Rahatsız Olduğu Şeyden Melekler De Rahatsız Olur" buyurulur.
Konu: Genel
1708-) tbni Ömer (r.a.) rivayet ediyor: Allah, hakkı Ömer'in diline ve kalbine yerleştirmiştir.

Kaynak: Taberânî'nin Kebîrinden.
Konu: Genel
1708-) Ömer İbni'l-Hattâb radıyallahu anh bir cuma günü irad ettiği hutbede şöyle dedi:  Sonra ey müslümanlar! Siz, kokusu hoş olmadığını bildiğim şu iki bitkiyi (sarmısak-soğan) yiyorsunuz. Gerçekten ben, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'i, mescidde bir kimsede bunların kokusunu duyduğu zaman emredip o kişiyi Baki kabristanına kadar uzaklaştırdığını gördüm. Bu sebeple kim bunları yiyecekse, pişirerek kokusunu gidersin!"

Kaynak: Müslim, Mesâcid 78. Ayrıca Bk. Ebû Dâvûd, Et'ime 40; İbni Mâce, İkâmet 58, Et'ime 59
Konu: Genel
1709-) Muâz İbni Enes el-Cühenî radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem, cuma günü imam hutbe okurken dizleri dikip oturmaktan nehyetmiştir.

Kaynak: Ebû Dâvûd, Salât 228; Tirmizî, Cum'a 18
Konu: Genel
1710-) Ümmü Seleme radıyallahu anhâ'dan rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Kimin kesecek kurbanı varsa, zilhicce ayı (nın hilâli) girince kurbanını kesinceye kadar saçından ve tırnaklarından hiç bir şey kesmesin."

Kaynak: Müslim, Edâhî 42. Ayrıca Bk. Ebû Dâvûd, Dahâyâ 3
Konu: Genel
1711-) İbni Ömer radıyallahu anhümâ'dan rivayet edildiğine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Şüphesiz ki Allah Teâlâ sizin babalarınızın adı ile yemin etmenizi yasakladı. Yemin etmek isteyen kimse Allah'ın adı ile yemin etsin veya sussun." Buhârî, Eymân 4; Müslim, Eymân 3. Ayrıca bk. Buhârî, Edeb 74, Tevhîd 13; Ebû Dâvûd, Eymân 4; Tirmizî, Nüzûr 9; Nesâî, Eymân 4; İbni Mâce, Keffârât 2 Müslim'in Sahîh'indeki bir rivayet şöyledir: "Kim yemin edecekse Allah'ın adı ile yemin etsin veya sussun."

Kaynak: Müslim, Eymân 3
Konu: Genel
1712-) Abdurrahman İbni Semüre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Putlara ve babalarınıza yemin etmeyiniz."

Kaynak: Müslim, Eymân 6. Ayrıca Bk. Buhârî, Eymân 5; Nesâî, Eymân 10; İbni Mâce, Keffârât 2
Konu: Genel
1713-) Büreyde radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Emanete yemin eden kimse bizden değildir."

Kaynak: Ebû Dâvûd, Eymân 6
Konu: Genel
1713-) Ebû Said (r.a.) Peygamber Efendimizin (a.s.m.) şöyle buyurduğunu rivayet ediyor: Allah iyilik için bâzı kimseleri yaratmıştır. Onlara iyiliği ve iyilik yapmayı sevdirmiş, iyilik isteyenlerin yönünü de onlara çevirmiştir. Tıpkı kuru araziye yağmuru kolayca gönderip onunla o yere ve canlılarına hayat verdiği gibi bu kimselere iyilik yapmayı kolaylaştırmıştır. Allah bazılarını da iyiliğe düşman olarak yaratmıştır, onlara iyiliği ve iyilik yapmayı düşman olarak göstermiştir. Tıpkı kuru araziye yağmurun yağmasını engelleyip orayı ve canlılarını helak ettiği gibi bunların iyilik yapmasını da güçleştirmiştir. Allah'ın bu duruma düşürmeyip affettikleri ise daha yoktur.

Kaynak: İbni Ebi'd-dünyâdan.
Konu: Genel
1714-) Büreyde radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Ben İslâm'dan uzağım diye yemin eden kimse, eğer bu sözünde yalancı ise, söylediği gibidir. Eğer sözünde doğru ise, o kişi inancından bir şey kaybetmeden İslâm'a dönemez."

Kaynak: Ebû Dâvûd, Eymân 9. Ayrıca Bk. Nesâî, Eymân 8; İbni Mâce, Keffârât 3
Konu: Genel
1715-) İbni Ömer radıyallahu anhümâ, hayır, Kâbe hakkı için, diye yemin eden bir adamı işitmişti. Bunun üzerine o, adama şöyle dedi: Allah'tan başkasının adına yemin etme. Çünkü ben Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'i şöyle buyururken işittim: "Allah'tan başkası adına yemin eden kimse küfre veya şirke düşmüş olur."

Kaynak: Tirmizî, Nüzûr 8
Konu: Genel
1716-) İbni Mes'ûd radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Müslüman bir kimsenin malını elinden almak için yalan yere yemin eden kimse, Cenâb-ı Hakk'ın gazabına uğramış olarak O'nun karşısına çıkar." İbni Mes'ûd der ki: Sonra Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem, Azîz ve Celîl olan Allah'ın Kitabı'ndan kendisinin bu sözünü tasdik eden şu âyeti okudu: "Allah'a karşı verdikleri sözü ve yeminlerini az bir bedelle değiştirenlere gelince, işte bunların âhirette bir payı yoktur. Kıyamet günü Allah onlarla konuşmayacak, onlara bakmayacak ve onları temize çıkarmayacaktır. Onlar için acı bir azâb vardır" [Âl-i İmrân sûresi (3), 77].

Kaynak: Buhârî, Eymân 11, 17; Müslim, Îmân 220, 222. Ayrıca Bk. Ebû Dâvûd, Eymân 2; Tirmizî, Büyû‘ 42; Nesâî, Âdâbü'l-kudât 36; İbni Mâce, Ahkâm 7
Konu: Genel
1717-) îbni Abbas (r.a.) rivayet ediyor: Allah her peygamberin neslini  kendisinden, benim neslimi ise Ali'den devam ettirmiştir.

Kaynak: Hatib'in Tariflinden.
Konu: Genel
1717-) Ebû Ümâme İyâs İbni Sa'lebe el-Hârisî radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Yalan yere yemin ederek bir müslümanın hakkını gasbeden kimseye Allah cehennemi vâcip, cenneti de haram kılar." Bunun üzerine bir kişi: Eğer o hak önemsiz bir şey ise yine böyle midir, yâ Resûlallah? diye sordu. Peygamberimiz: "Misvak ağacından bir dal parçası olsa bile böyledir" buyurdu.

Kaynak: Müslim, Îmân 218. Ayrıca Bk. Nesâî, Âdâbü'l-kudât 30; İbni Mâce, Ahkâm 9
Konu: Genel
1718-) Abdullah İbni Amr İbni Âs radıyallahu anhümâ'dan rivayet edildiğine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Büyük günahlar şunlardır: Allah'a ortak koşmak, ana babaya itaatsizlik etmek, haksız yere bir kimseyi öldürmek ve yalan yere yemin etmek." Buhârî'nin bir rivayeti şöyledir: Bir bedevî, Nebî sallallahu aleyhi ve sellem'e gelerek: - Yâ Resûlallah! Büyük günahlar nelerdir? diye sordu. Peygamberimiz: - "Allah'a şirk koşmaktır" buyurdu. Sonra hangisidir, dedi? - "Yemîn-i gamûs" buyurdu. Hadisin ravisi Abdullah İbni Amr der ki: - Ben, yemîn-i gamûs nedir, diye sordum? Resûl-i Ekrem: "Bir müslümanın malından bir parça almak için yalan yere yapılan yemindir" buyurdular.

Kaynak: Buhârî, Eymân 16, Diyât 2, İstitâbetü'l-mürteddîn 1. Ayrıca Bk. Tirmizî, Tefsîru Sûre(4) 6; Nesâî, Tahrîm 3, Kasâme 48
Konu: Genel
1719-) Abdullah bin Büsr'den rivayetle: Allah beni cömert ve mütevazi bir kul olarak yarattı. Beni kibirli, inatçı ve hakkı bile bile çiğneyen bir kimse yapmadı.

Kaynak: Ebû Davud, Etime: 17; İbnimâce, Etime; 6.
Konu: Genel
1719-) Abdurrahman İbni Semüre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem ona şöyle buyurdu: "Herhangi bir konuda yemin ettiğinde ondan başkasını daha hayırlı görürsen, hayırlı olanı işle ve yeminine kefâret öde."

Kaynak: Buhârî, Ahkâm 5, 6, Eymân 1, Keffârât 10; Müslim, Eymân 19, İmâre 13. Ayrıca Bk. Ebû Dâvûd, İmâre 2; Tirmizî, Nüzûr 5; Nesâî, Âdâbu'l-kudât 15, 16
Konu: Genel
1720-) Ebû Hureyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Her kim bir hususta yemin eder de ondan başkasını daha hayırlı görürse, yemininden dolayı kefâret versin ve hayırlı olanı yapsın."

Kaynak: Müslim, Eymân 11-13.  
Konu: Genel
1721-) Ebû Mûsa radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Ben, Allah diler de, vallahi diye bir hususta yemin ederim, sonra ondan daha hayırlısını görür, yeminimin kefâretini verip daha hayırlı olanı yaparım."

Kaynak: Buhârî, Eymân 1, Keffârât 10; Müslim, Eymân 7. Ayrıca Bk. Ebû Dâvûd, Eymân 12, 14; Nesâî, Eymân 15
Konu: Genel
1722-) Ebû Hureyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Sizden birinizin ailesi hakkındaki yeminini ısrarla sürdürmesi, onu Allah katında, Allah'ın farz kıldığı kefâreti vermesinden daha günahkâr kılar."

Kaynak: Buhârî, Eymân 1; Müslim, Eymân 26. Ayrıca Bk. İbni Mâce, Keffârât 11
Konu: Genel
1722-) Ebû Saîd (r.a.) rivayet ediyor: Allah güzeldir, güzelliği sever. Cömerttir, cömertliği sever. Temizdir, temizliği sever.

Kaynak: İbni Adiyy'in E/-kam/,'inden.
Konu: Genel
1723-) Âişe radıyallahu anhâ şöyle dedi: "Allah kasıtsız olarak ağzınızdan çıkıveren yeminlerinizden dolayı sizi hesaba çekmez" [Mâide sûresi (5), 89] âyeti, bir kimsenin yalanı kasdetmeksizin söylediği "hayır vallahi", "evet vallahi" gibi sözler söylemesi hakkında nâzil oldu.

Kaynak: Buhârî, Eymân 1, Tefsîru Sûre (5) 8, Keffârât 1, 6
Konu: Genel
1723-) îbni Abbas (r.a.) Resûl-ü Ekrem Efendimizin (a.s.m.) şöyle buyurduğunu rivayet ediyor: Şüphesiz Allahu Teâlâ cömerttir, cömertliği sever. Yüce huyları da sever. Aşağılık ahlâktan ise hoşlanmaz.

Kaynak: Beyhakî'nin Şi'bü't-îmartmğan.
Konu: Genel
1724-) Ebû Hureyre radıyallahu anh, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'i şöyle buyururken işittim dedi: "Yemin, malın sürümünü artırır; fakat kazancın bereketini giderir."

Kaynak: Buhârî, Büyû‘ 26; Müslim, Müsâkât 131. Ayrıca Bk. Ebû Dâvûd, Büyû‘ 6; Nesâî, Büyû‘ 5
Konu: Genel
1724-) Ali (r.a.) Peygamber Efendimizin (a.s.m.) şöyle buyurduğunu rivayet ediyor: Allah nesep sebebiyle evlenilmesini haram kıldıklarını, süt emme ile de haram kılmıştır.

Kaynak: Tirmizî, Raza': 1; Müsned, 2:182.
Konu: Genel
1725-) Ebû Katâde radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Alış verişte çok yemin etmekten sakınınız. Yemin mala sürüm kazandırır; fakat sonra mahveder."

Kaynak: Müslim, Müsâkât 132. Ayrıca Bk. Nesâî, Büyû‘ 5; İbni Mâce, Ticârât 30
Konu: Genel
1725-) Ebû Said (r.a.) rivayet ediyor: Allah şüphesiz Cenneti gösteriş yapan herkese haram kıldı.

Kaynak: Ebû Nuaym'ın Hılyefsi Ve Deylemfnin Müsnedü'l-firdev&nâen.
Konu: Genel
1726-) Câbir radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Allah'ın rızâsı adına sadece cennet istenilebilir."

Kaynak: Ebû Dâvûd, Zekât 37
Konu: Genel
1726-) Mugîre bin Şu'be'den (r.a.) rivayetle: Allah size annelere sıkıntı vermeyi, kız çocuklarını diri diri gömmeyi, vermeyip istemeyi haram kıldı. Ve dedikoduyu, yerli yersiz çok suâl sormayı ve malı boş yere harcamayı da çirkin gördü.

Kaynak: Buhari, Isti'zân: 35; İstitâbe: 1; Şehadât: 10;müslim, Îman: 143; Ebû Davud, Vesâyâ: 10.
Konu: Genel
1727-) İbni Ömer radıyallahu anhümâ'dan rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Allah'a sığınan kimseyi koruyup himaye ediniz. Allah için isteyene veriniz. Sizi dâvet edenin dâvetine uyunuz. Size iyilik yapana siz de iyilik yapınız. Şayet verecek bir şey bulamazsanız karşılık vermek istediğinizi göstermek üzere kendisine dua ediniz."

Kaynak: Ebû Dâvûd, Zekât 38; Nesâî, Zekât 72
Konu: Genel
1728-) Ebû Hureyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Azîz ve Celîl olan Allah katında en kötü isim, Melikü'l-emlâk (melikler meliki) diye isimlendirilen kimsenin adıdır."

Kaynak: Buhârî, Edeb 114; Müslim, Âdâb 20. Ayrıca Bk. Ebû Dâvûd, Edeb 62; Tirmizî, Edeb 66
Konu: Genel
1729-) Büreyde radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Münafıka, 'efendi' demeyiniz. Eğer onu efendi sayacak olursanız, Azîz ve Celîl olan Rabbinizin kızgınlığını çekmiş olursunuz."

Kaynak: Ebû Dâvûd, Edeb 83. Ayrıca Bk. Ahmed İbni Hanbel, müsned, V, 346
Konu: Genel
1729-) Ya 'la bin Ümeyye (r.a.) Resûl-ü Ekrem Efendimizin (a.s.m.) şöyle buyurduğunu rivayet ediyor: Allah çok hayâlı ve çok ayıp örtücüdür. Hayayı ve örtünmeyi sever. Öyle ise biriniz yıkandığında avret yerini örtsün.

Kaynak: Ebû Davud, Hammam: 1; Vitr: 23.
Konu: Genel
1730-) Selman'dan (r.a.) rivayetle: Şüphesiz Allahu Teâlâ, çok hayâlı ve kerem sahibidir. Kişi, ona doğru elini kaldırdığında ellerini boş ve mahrum olarak geri çevirmekten haya eder.

Kaynak: Tirmizî, Daavat: 104; İbnimâce, Via: 13; Mûsned,5:438.
Konu: Genel